volno Velikonoce informace: (23.03.2022)

Informace KOVO II
hromadné nařízení dovolené

Zítra 24.3. 2022 proběhne jednání s vedoucím HRL na téma možného nařízení dovolené o Velikonocích. KOVO2 zaměstnavatele informovalo na posledním jednání, že přes potíže, kterým Bosch aktuálně čelí do konce roku naše organizace nedá souhlas s hromadným nařízením dovolené. Jediné, o čem by jsme uvažovali by byla dovolená mezi Velkým pátkem a Velikonocemi. Vedlo nás k tomu zejména to, že v minulosti jsme souhlas s dovolenou v tento termín, po poradě se zaměstnanci nedali a zaměstnanci museli jít následně do práce, což se jim poté nelíbilo. Tehdy se počítalo s tím, že zaměstnanci půjdou do KPD. Teď jsme opět plánovali před případným udělením souhlasu poradu se zaměstnanci.
I vzhledem k tomu, že o nás někdo šíří lži, že jsme již souhlasili s dovolenou o Velikonocích, dáváme veřejné prohlášení, že s touto dovolenou souhlasit na zítřejším jednání nebudeme.
Aktuálně jsou tedy jen 2 možnosti řešení
1, všemi odbory dříve dohodnutých 75% nebo 80% náhrady mzdy v případě, že zaměstnavatel nechá zaměstnance doma
2, zaměstnanci půjdou v sobotu i neděli před Velikonocemi do práce