info k 4.3. 2022: (04.03.2022)

Informace KOVO II
Info z jednání ke 4.3.2022

- TEF: pravidelná jednání k tématům oddělení TEF s jejím vedoucím panem Svoradou. Témata se týkala zejména problematikou dovolené, stěhování částí výrob a příprava na nové produkty

- Pravidelný certifikační audit BOZP: v tomto týdnu proběhlo zahájení auditu BOZP ISO 14001:2015, ISO 45001:2018, mimo zahájení a ukončení auditu proběhlo jednání kontrolních inspektorů se zástupci odborů, kde se podrobně řešily jak procesy BOZP v JhP, tak spolupráce odborů s vedením JhP a s oddělením HSE při zajištění bezpečnosti a ochrany zdraví při práci.
Kontrola proběhla napříč celou výrobou a ukončení auditu bylo 3.3. 2022 s velice dobrým výsledkem pro JhP

- Jednání s vedením JhP na téma nové produkty v souvislosti se stěhováním některých úseků. Jihlava se připravuje na nové produkty a s tím je a bude spojeno stěhování některých strojních zařízení a personálu na jiná místa. Odbory nemají ucelené informace o průběhu těchto změn a také požadujeme, aby zaměstnavatel lépe informoval zaměstnance JhP.
Vedení JhP odbory znovu informovalo, že ne všechny informace můžou zveřejnit v současné době, ale už se připravují informace pro zaměstnance, které je možné aktuálně zveřejnit. Nejpozději v létě by jsme všichni měli dostatat kompletní informaci.

- CPRP: obrací se na nás členové s tím, jaký bude doplatek CPRP. Oficiální čísla budou známa až ke konci března, ale zatím to nevypadá, že by měl být doplatek prémie ohrožen. Výsledky za rok 2022 byl výborný, což potvrzují jak čísla, tak hodnocení G1 a dalších představitelů firmy Bosch.

- Ukrajinští pracovníci: vyvíjíme tlak na vládu, aby prodloužila pracovní víza zaměstnanců. Aktuální stav je takový, že tady můžou Ukrajinci zůstat, ale po ukončení platnosti jejich současných víz nemůžou pracovat, což aktuálně ohrožuje celý automobilový průmysl.