jednání s vedením závodu 1 Humpolecká: (07.09.2021)

Informace KOVO II
Jednání s vedením závodu 1 Humpolecká

Dnes 7.9. 2021 proběhlo jednání odborů s vedením závodu 1 Humpolecká.
Vedoucí závodu 1 pan Bittencourte zástupce odborů informoval o špatné situace v zakázkách na FRL, zejména o stornu zakázek z Číny z důvodu nedostatku čipů. Situace by se měla zlepšit v 1 čtvrtletí roku 2022.
V této souvislosti požádal pan Bittencourte zástupce odborů o souhlas s možností nařízení dovolené na 27.9. 2021 na FRL.
Pana Bittencourta jsme informovali o tom, že odbory dávají souhlas s nařízenou dovolenou jen ve výjímečných případech, a že zaměstnavatel přesně na tuto situaci má KPD. S dovolenou odbory v tomto případě souhlasit nebudou.
Výsledkem jednání je, že na 27.9. 2021 bude moci zaměstnavatel nařídit na FRL (mimo montážní linky 4.1) konto pracovní doby s tím, že zaměstnavatel požádá zaměstnance, kteří mají více jak 17 dní zůstatkové dovolené, aby zvážili možnost si vzít dovolenou na základě dobrovolnosti.

Další téma, které jsme otevřeli je kritika zaměstnanců na kvalitu závodního stravování na závodě 1 Humpolecká a na špatnou kvalitu a jednotvárnost v nabídce dezertů k menu. Dle zaměstnanců dostávají většinou méně kvalitní jablka a není možnost výběru. Tato kritika zazněla i na konferenci KOVO2, které se účastnila vedoucí Sodexa paní Ježková. Pan Bittencourt od nás dostal informaci, že toto téma budeme na závodě 1 nějakou dobu sledovat a se zástupci Sodexa řešit. Například včera byla nabídka dezertu na závodě 1 opět jen jablko, naproti tomu na hale 310 na Pávově měli zaměstnanci výběr ze 3 možností.