podněty zaměstnanců: (13.07.2021)

- Blokace parkovacích míst pro návštěvy: Na základě podnětu od našich členů jsme znovu oslovili FCM s požadavkem na minimalizování blokací parkovacích míst zejména před ranní směnou, kdy je podle nás zbytečně zablokováno velké množství parkovacích míst. Bylo nám slíbeno, že se na tuto problamatiku oddělení FCM znovu podívá. Nicméně nějaká blokace parkovacích míst musí zůstat i před šestou hodinou z důvodu, že rezervace je dělaná i pro některé dodavatelské firmy, které v 6:00hod zahajují práci. Dalším problémem je údajně to, že někteří zaměstnanci projíždějí z parkoviště „ve vláčku'' na jedno otevření závory projedou 2 auta, ale zaznamenán je jen jeden průjezd. Díky tomuto se vždy po šesté a sedmé hodině přepočítává skutečný počet volných míst a přenastavuje se počet blokovaných míst na parkování.

- Nadměrná teplota na závodě 1 a vyhlašování teplotních přestávek: Další podnět našich členů se týkal bezpečnostních teplotních přestávek na závodě 1, které se nevyhlašují buď vůbec, nebo až po 13 hodině. Podle informací z FCM poslední 3 dny teplota na závodě 1 nepřekročila 26 stupňů. Senzory jsou údajně 1x za rok kontrolovány. Tématem se budeme dále zabývat a požadovat co možná nejdřív teplotu na hale změřit dalším kalibrovaným teproměrem za asistence FCM, HSE a odborů.