Protikoronavirová opatření v JhP - změny od 11.6.2021 : (11.06.2021)

chtěli bychom vás informovat o aktuálním nastavení vybraných protikoronavirových opatření v našem závodě.

Ochrana nosu a úst:
Při zohlednění aktuálních vládních nařízení a zároveň respektování korporátních protiepidemických nařízení Bosch se nošení ochrany nosu a úst v závodě JhP upravuje následovně:
• zaměstnanci nově NEMUSÍ nosit ochranu nosu a úst ve vnitřních prostorách společnosti BOSCH DIESEL s.r.o., pokud se nachází na svém pracovním místě a je přitom dodržen minimální odstup 1,5 m od ostatních osob.
• zaměstnanci si MUSÍ nasadit ochranu nosu a úst splňující technické podmínky dle normy ČSN EN 14683+AC (BOSCH-roušku) nebo respirátor s filtrační účinností minimálně 94% (např. FFP2, KN959 bez výdechového ventilu), pokud své pracovní místo z jakéhokoliv důvodu opustí (např. návštěva toalety, kantýny, apod.) nebo není dodržen bezpečný odstup 1,5m od ostatních osob.
• povinnost nosit ochranu nosu a úst splňující výše uvedené podmínky stále platí ve venkovních prostorách, pokud není dodržen odstup 2 m od ostatních osob, a v prostorách vrátnic bez ohledu na rozestupy.
Toto nastavení je v souladu s korporátními pravidly firmy BOSCH týkající se používání ochrany nosu a úst. Pravidla vycházejí z celosvětových zkušeností naší firmy s pandemií a jejím potlačováním.
Účelem standardu je minimalizovat riziko zhoršení situace a v maximální míře chránit zdraví zaměstnanců, zejména ohrožených skupin, které ještě nemají zcela uzavřený proces očkování.

Antigenní testování:
Podle vládního nařízení stále platí již zavedené povinné antigenní testování zaměstnanců 1x týdně. To by mělo podle aktuálních informací probíhat do 30.06.2021.

Antigenní testování NEMUSÍ podstupovat osoby, které doloží, že:
• prodělaly laboratorně potvrzené onemocnění Covid-19, a to po dobu 180 dnů od prvního pozitivního PCR nebo antigenního testu
• již absolvovaly očkování proti onemocnění Covid-19 první dávkou očkovací látky v případě „dvoudávkového'' očkovacího schématu a od tohoto očkování uplynulo nejméně 22 dní, ale ne více než 90 dní, pokud nebyla aplikována druhá dávka. Zároveň neuplynulo více než 9 měsíců, pokud byla aplikována druhá dávka a očkovaná osoba nejeví žádné příznaky onemocnění COVID-19.
• již absolvovaly očkování proti onemocnění Covid-19 jedinou dávkou očkovací látky v případě „jednodávkového'' očkovacího schématu a od tohoto očkování uplynulo nejméně 14 dní, ale zároveň ne více než 9 měsíců a očkovaná osoba nejeví žádné příznaky onemocnění COVID-19.

Nadále budeme pokračovat s poskytováním sad antigenních testů pro domácí testování zdarma pro naše zaměstnance. Každý, kdo má o testy zájem, si je může vyzvednout u koordinátora antigenního testování na svém oddělení.

Kantýny JhP:
Kantýny nadále fungují v částečně omezeném režimu. Z nabídky jsou vyloučeny dezerty, k dispozici jsou pouze balené příbory, na stolech nejsou dostupné slánky a pepřenky, zůstávají nainstalovány dechové clony, apod.

I přes zlepšující se situaci v ČR i v našem závodě musíme být všichni nadále obezřetní a riziko Covidu-19 nepodceňovat.
Děkujeme vám za dodržování výše uvedených i všech dalších preventivních opatření v naší firmě a jejich respektování!