anantigenní testování: (24.05.2021)

vážení členové,

podle aktuálních nařízení vlády dochází od 24.05.2021 k rozšíření výjimek pro povinné antigenní testování ve firmách.
Antigenní testování nově NEMUSÍ podstupovat osoby, které doloží, že:

1) prodělaly laboratorně potvrzené onemocnění Covid-19, a to po dobu 180 dnů od prvního pozitivního PCR nebo antigenního testu.
2) již absolvovaly očkování proti onemocnění Covid-19 první dávkou očkovací látky v případě „dvoudávkového'' očkovacího schématu a od tohoto očkování uplynulo nejméně 22 dní, ale ne více než 90 dní, pokud nebyla aplikována druhá dávka. Zároveň neuplynulo více než 9 měsíců, pokud byla aplikována druhá dávka a očkovaná osoba nejeví žádné příznaky onemocnění COVID-19.
3) již absolvovaly očkování proti onemocnění Covid-19 jedinou dávkou očkovací látky v případě „jednodávkového'' očkovacího schématu a od tohoto očkování uplynulo nejméně 14 dní, ale zároveň ne více než 9 měsíců a očkovaná osoba nejeví žádné příznaky onemocnění COVID-19.

Informace k zadávání informací do interní aplikace COVID19:
Ad 1) u zaměstnanců již zadaných do systému COVID19 bude lhůta pro netestování automaticky prodloužena na 180 dní. Nová zadání provádí příslušní vedoucí zaměstnanci.
Ad2 a Ad3) zadávání do aplikace COVID19 bude probíhat přes příslušné vedoucí zaměstnance.

Děkujeme za pochopení.