Informace uvolnění na očkování: (12.05.2021)

Dobrý den,

posíláme Vám informaci ohledně nepřítomnosti v případě očkování proti onemocnění COVID-19.

Prosím o dodržování následujícího postupu:

Pokud nebudete mít možnost na základě termínů nabízených očkovacím centrem / lékařem, absolvovat očkování mimo pracovní dobu, bude Vám poskytnuto na nezbytně nutnou dobu pracovní volno s náhradou mzdy. Očkování by mělo proběhnout v očkovacím centru / u lékaře, které je nejblíže bydlišti nebo pracovišti zaměstnance. To bude i základem pro posouzení nezbytně nutné doby.

Nezbytně nutná doba zahrnuje cestu na očkování, provedení očkování a cestu zpět na pracoviště.

U zaměstnanců s pružnou pracovní dobou (ANG, IND / DIR s pružnou pracovní dobou) bude očkování proti onemocnění COVID-19 omluveno pouze v základní době pracovní doby, tj. 9-14hod (8-13hod u modelu se začátkem pracovní doby od 5:30hod) a to pouze v případě, že očkování nebylo možné provést mimo pracovní dobu, viz informace výše.

V příloze Vám posílám propustku na očkování. Tyto propustky budou k vyzvednutí na HRL1 nebo si je můžete vytisknout (jedná se o formát A5). V příloze naleznete i vzor, jak správně propustku vyplnit.

V případě dotazů se, prosím, obraťte na příslušnou mzdovou účetní.