antigenní samotesty zdarma: (15.04.2021)

Vážení zaměstnanci,

představenstvo společnosti rozhodlo o tom, že ve vybraných závodech Bosch budou zaměstnancům nabídnuty antigenní testy pro domácí testování zdarma. V České republice se toto opatření týká závodů v Jihlavě a Českých Budějovicích.

Proč firma Bosch testy pro domácí antigenní testování ZDARMA nabízí?
Jedná se o další preventivní opatření, které pomůže lépe ochránit zaměstnance proti šíření koronaviru. Zdraví zaměstnanců vždy bylo a je pro společnost Bosch tou nejvyšší prioritou!

Kdo může sady pro domácí antigenní testování ZDARMA obdržet?
Všichni kmenoví i agenturní zaměstnanci JhP (vč. praktikantů, DPČ, DPP). Vyzvedávání antigenních samotestů pro domácí testování je dobrovolné. Přesto doporučujeme všem zaměstnancům tuto nabídku využít.

Jak bude celý systém fungovat?
Zaměstnanci, kteří budou mít o tuto nabídku zájem, si vždy ve firmě vyzvednou sadu samotestů pro domácí testování. Sada bude obsahovat celkem 25 kusů antigenních testů (na 6 týdnů). Předpokladem je, že 1x týdně se zaměstnanec nechá testovat ve firmě, 4x týdně provede samotestování doma. Zaměstnanec při převzetí sady podepíše čestné prohlášení, že se bude každý den (kromě dne, kdy se bude testovat ve firmě) před odchodem do práce testovat a v případě pozitivního výsledku svého antigenního testu:
1) zůstane doma a nebude vstupovat do areálu JhP
2) neprodleně oznámí tuto skutečnost svému zaměstnavateli (tj. svému přímému nadřízenému pracovníkovi ve firmě)
3) nechá se zaregistrovat na oficiální PCR test, který pozitivitu potvrdí nebo vyvrátí

Od kdy a jak bude možné sadu pro domácí antigenní testování získat?
Sady zdarma si bude možné vyzvednout u koordinátora antigenního testování vašeho úseku od 19.04.2021. Spolu s touto sadou obdrží zaměstnanci také leták s detailními informacemi a pokyny pro samotestování.

Pokud se budou zaměstnanci testovat doma, musí ještě podstoupit testování ve firmě?
ANO, musí! Dobrovolné antigenní samotestování doma nenahrazuje testování ve firmě, které je povinné podle nařízení vlády.

Děkujeme všem zaměstnancům JhP za podporu v boji s koronavirem!